Oldal kiválasztása

Hallásunk védelme nagyon fontos dolog. Aki egyszer megvásárolt egy füldugót – és rendszeresen használja is -, hamar rájön, hogy a külvilágot nem zárja el magától, csupán a hallását védi. A füldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabb ideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben megtalálható 3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd a füldugót és megtudhatod hogyan növelheted meg füldugód élettartamát.

A füldugók élettartama

Minden Alpine füldugó átlagosan 100 alkalommal használható. Szándékosan használjuk az “átlagosan” kifejezést, hiszen több tényezőtől is függ az élettartam. Például a természetesen termelődő fülzsír mennyiségétől és a füldugók tisztításának gyakoriságától. Viszont tehetsz pár egyszerű dolgot, hogy hosszabb ideig használhasd füldugóidat az átlagos élettartamnál.

  • 1. tipp – Tisztítsd rendszeresen a füldugót

Logikusnak tűnhet, de sokan mégis gyakran megfeledkeznek erről az alapvető dologról. Elsődleges fontosságú, hogy a füldugó jó állapotban maradhasson. Minden szűrős Alpine füldugó könnyen tisztítható a fertőtlenítő például az Alpine Clean tisztító folyadékkal (egyes termékekhez mellékelve megtalálható) vagy langyos szappanos vízzel. Ezután alaposan meg kell szárítani a füldugókat tiszta ruhával vagy valamilyen szövettel, és a tisztítás után akár már használhatóak is.

  • 2. tipp – Óvd a szennyeződéstől a füldugót

Logikus, hogy a füldugók kevésbé lesznek szennyezettek, ha a fülünk tiszta. Természetesen az egészséges fül tartalmaz valamennyi fülzsírt, de vannak, akiknél túlzott mennyiségben termelődik. Ez gyakran okozhat dugulást, amelynek kezelése nehéz és kényelmetlen. Sok esetben orvoshoz is el kell látogatni a megfelelő kezelésért. Az Alpine Ear Spray fültisztító spray segítségével az otthon kényelmében alaposan megtisztíthatod füleidet. Ez nem csak a füldugók élettartama szempontjából hasznos, hanem a füleid számára is kedvező a hatása hiszen a fülspray enyhe formulája hozzájárul a hallójárat egészségéhez.

  • 3. tipp – Tárold biztonságosan a füldugót

Az utolsó tanácsunk a hosszabb füldugó használathoz, hogy ne veszítsd el őket! Na jó, ez talán így nevetségesen hangzik, de a füldugók kicsik és használhatjuk olyan helyen, ahol nincs túl sok fény és könnyen elveszíthetőek. Szerencsére a termékek csomagolásában vannak különböző tartozékok, amelyekkel csökkentheted az elvesztés kockázatát. Például a füldugók csomagolásában megtalálható különböző tárolók – az Alpine Miniboxx és az Alpine Travel de lux – könnyen a kulcstartódra helyezhető. A füldugókat így biztos helyre tudod tenni és mindig kéznél lesznek. Ha attól félsz, hogy használat közben veszíted el, válassz olyan Alpinr füldugót, amelyhez csatlakoztatható zsinór is jár.


A cikk eredeti forrása

További érdekes olvasnivalók