79 / 100 SEO Score

A tavalyi évben is sokat kutattunk, hogy a felhasználói kérdésekre válaszolva próbáljunk válaszolni az örök kérdésre; melyik a legjobb fejhallgató márka. Rengeteg szaklap és specialista van akiket ugyanúgy foglalkoztat a téma, de valós válaszokat nagyon nehéz találni. Ismét megpróbáljuk a lehetetlent.  

Sok olyan szaklap, újságíró és csoport bejegyzéseit figyeljük, akiket a felhasználók és a szakma is elismer. Az egyik ilyen a Headphones Addict akik hasonló problémákkal küzdenek mint Mi is. Nincs megfelelő információ a gyártóktól. A Headphones Addict egy olyan szakértői csoport – a zene szerelmesei, audiofilek, fejhallgató rajongók -, akik a legjobb fejhallgatókról beszélgetnek és ezeket kutatják, tesztelik és összehasonlítják. Egy csomó geek, akik egy kicsit túlságosan is szeretik a fejhallgatót. Összeszedve az éves tapasztalatokat és megkérdezve a közönségüket, hogy melyik a legjobb fejhallgató márka, közzétették a tavalyi év közönségszavazásának eredményeit.

Kíváncsi vagy melyek voltak a legjobb fej- és fülhallgató márkák 2017-ben? Olvasd el blogbejegyzésünket.

A legjobb fejhallgató márkák 2018

Sokszor és sokan teszik fel a kérdést nekünk is, illetve a google találati listáján is előkelő helyen szerepel ez a keresés. Nincs igazi igazság a kérdésben, hiszen a márkaismertség, a szubjektivitás, a márkahűség és még megannyi dolog határozza meg, hogy éppen melyik márka hol szerepel a listán. A legjobb forrás mindig a közösség. A Headphones Addict ezért az összes jól és kevésbé ismert – de mindenképpen a piacon jelentősebb forgalmat bonyolító -, fej- és fülhallgató márkát felsorolta az oldalán. Így összesen 61 választási lehetőséget adott az oldalra látogatóknak és arra kérte őket, hogy szavazzanak az általuk legjobbnak gondolt márkára. A képet árnyalja, hogy a felmérés nem csak a fejhallgatókra koncentrálódott, így a szavazók egy kalap alá vették a fejhallgatókat és a fülhallgatókat. Tulajdonképpen nem is arra kaptak választ, hogy melyik a legjobb fejhallgató márka 2018-ban, hanem arra, hogy a vásárlók melyik márkát gondolják a legjobbnak. Természetesen a lista korántsem teljes, de biztosan jó kiindulópontot ad arra, hogy felmérje a felhasználók kedvenc márkáit. A felmérés egy teljes évet ölel fel, így biztosan elegendő szavazat gyűlt össze, bár ez persze nem reprezentatív felmérés.

A 20 legjobb fejhallgató márka 2018-ban

A 20 legjobb fejhallgató márka 2018-ban is csak szubjektív lehet

A 20 legjobb fej- és fülhallgató márka

Az alábbi lista részletesen bemutatja az első 10 helyezettet, majd a következő 10-et csak felsorolás jellegűen.

#1 Sennheiser

A tavalyi szavazás szerint a Sennheiser a legjobb fejhallgató márka. Az 1945-ben Wedemarkban alapított német cég, a szórakoztató elektronikai és profi hangtechnikai termékek széles skáláját kínálja. Kínálatukban megtalálható a megfizethető áru fejhallgatók, amelyek nagyszerű ár-érték arányt kínálnak, a vezeték nélküli fejhallgatók, de a Sennheiserhez köthető a valaha létrehozott legdrágább fejhallgató is az Orpheus (ára 55 000 dollár). Emellett különféle fejhallgatókat kínálnak minden felhasználói ízlés és árpont részére. Más vállalatokkal összehasonlítva a termékeik általában valamivel magasabb árat és viszonylag kiegyensúlyozott hangminőséget eredményeznek.

#2 JBL

A JBL egy 1946-ban alapított amerikai cég volt, amelyet felvásárolt a Harman csoport. Technikailag ma koreai kézben van. Bár nem egy nagy fejhallgatós cég, de kínálatukban van néhány nagyon versenyképes árú vezeték nélküli termék. Ugyanakkor uralják a Bluetooth hangszórók piacát és kijelenthetjük, hogy ezen a területen Ők a legnagyobb játékosok. Portfóliójukban mindenféle árkategóriában találunk termékeket, az olcsótól a drágább modellekig.

#3 BOSE

A Bose valószínűleg a legismertebb amerikai audio cég. 1964-ben alakult és a központja Framingham-ben található (Massachusetts állam). Kimondhatjuk, hogy ők értenek a legjobban az aktív zajszűrős fejhallgatók készítéséhez. A zajcsökkentő technológiájuk a legnépszerűbb, amit a népszerű QuietComfort fejhallgatók értékesítési számai is jól mutatnak. Kínálatukban nincs sok modell mint néhány nagyobb vállalat esetében. Mivel a legtöbb modell aktív zajszűrős és Bluetooth-os, ezért az ára is magasabb. Termékeik árkategóriája meghaladja az átlagot, ezért aki ilyen fejhallgatót szeretne venni, jobban a pénztárcájába kell nyúlnia.

4# Skullcandy

A Skullcandy a piac egyik legfiatalabb szereplője. 2003-ban alakult Utahban, az Egyesült Államokban. Annak ellenére, hogy újak a fejhallgatók készítésében, nagyszerű termékeket hoztak létre. Termékeik nagy részét a megfizethető árú fejhallgatók teszik ki, amelyek sok basszussal és magas hangerővel rendelkeznek (talán túl hangosak is). Sikerüket a fiatal generációnak köszönhetik, akiknek nagyon tetszik a fejhallgatók külső megjelenése. Sokszor tapasztalható, hogy a termékeik olcsóbbak, mint az átlag. A legolcsóbb fejhallgatójuk 20 dollár alatt már kapható és a legmagasabb termékük is kevesebb, mint 100 dollár. Ezzel könnyen megérthetjük, hogy ilyen rövid idő alatt, hogyan tettek szert ekkora népszerűségre

5# Sony

A Sony valószínűleg a legnagyobb cég, amelyre a vásárlók a bevételeik alapján szavazhattak. Ők a legismertebb japán cég, amelynek székhelye Tokióban található. A cég 1946-ban alakult. Rengeteg különböző termékkel jelennek meg a piacon a videojátékoktól kezdve, a fogyasztói elektronikai termékeken keresztül, a filmek és pénzügyi szolgáltatásokig bezárólag. A Sony számos nagy fejhallgatóról ismert és világszerte népszerű. Ők azok, akik az első hordozható kazettás lejátszót, a Sony Walkman-t eljuttatták a tömegekhez. Kínálatukban megfizethető és drágább prémium fejhallgatót is találhatunk. Általánosságban elmondható, hogy jó minőségű, jó felhasználói élményt és hangminőséget nyújtó termékeket gyártanak.

6# Audio-Technika

Az Audio-Technica szintén egy jól ismert japán cég, amelyet 1962-ben alapítottak. Központjuk szintén Tokióban található és a fej- és fülhallgatók széles választékát kínálják a vásárlóknak. Palettájukon ezen kívül más hangberendezések, mikrofonok és például lemezjátszó is szerepel. Az egyik legnépszerűbb modell az Audio-Technica ATH-M50X, amely egy professzionális monitor fejhallgató, nagyszerű hangzással és 200 dollár alatti árral. Általánosságban elmondható, hogy egy Audio-Technica fejhallgatót akár 10 dollárért is megkaphatunk, bár a legtöbb modellje a 30-300 dollár közötti tartományban van. A szakértők számára olyan modelleket is kínálnak mint az ADX5000 referencia fejhallgató, amely kiváló hangminőséggel rendelkezik

7# Beats by Dre

Egy jól ismert márka, amely az Apple kezében van. Népszerű vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókat kínálnak, amelyekre jellemző a kiemelt basszus. A márka szakterülete lett a basszus nehéz termékek megalkotása, amelyeknek egyetlen céljuk az, hogy sok mélyet nyújtsanak. Az árkategóriájuk is a felső kategóriában mozog, és fejhallgatójuk könnyen elérheti a 200 dollárt. Sokan úgy vélik, hogy a divatos és összetéveszthetetlen dizájnjuk miatt valójában nem többek, mint az Apple divatmárkája.

8# Bang & Olufsen

A Bang & Olufsen fejhallgatót, Bluetooth hangszórókat, vezeték nélküli hangszórórendszereket és egyéb hangrendszereket gyárt. A fejhallgatóik prémium minőségűek és jól néznek ki. Magasabb árért természetesen. A fejhallgatóik többsége 200-400 dollár között van változik és a hangszóró rendszereiknél ez az ár sokkal magasabb is lehet. Ez egy audiofil márka, amely évek óta a legmodernebb termékek gyártásáról ismert.

9# Beyerdynamic

A Beyerdynamic egy kis német cég, amelyet 1924-ben alapított Eugen Beyer. A központ jelenleg Heilbronnban található, amely egy déli város Németországban. Mindazonáltal az egyik legismertebbek a professzionális high-end fejhallgatóikkal, amelyek kiváló hangminőséggel rendelkeznek. A legnépszerűbb modell a DT770 PRO és általánosságban elmondható, hogy a gyártó árfekvése átlag feletti. A fülhallgatóik ára 50 dollár felett indul, amit a drágább fejhallgatóik követnek, akár 1000 dollárig (T1 modell).

10# RHA

Az RHA Skóciában, Glasgow-ban található. Nem olyan jól ismert márka, mint a Sennheiser, a Sony és az Audio-Technica, de nagyon versenyképes modelleket kínálnak. Kilógnak a sorból, hiszen fejhallgatójuk nincs is, de a vásárlói szavazatok alapján befért a 10. helyre. Legismertebbek a klasszikus fém-fülhallgatók gyártásában és a legnépszerűbb modelljük az RHA MA750. Innovatív kialakításuk és technológiai megoldásaik miatt kiemelkednek a versenytársaktól. Az RHA gyönyörű formatervezésű és kiváló hangminőséggel rendelkező termékei akár 30 dollár felett is lehetnek. Az árak azonban akár 200 dollárig is felmennek, hasonlóan több high-end fülhallgató árához.

A legjobb fejhallgató márkák 2018

A MobilZenét is érdekli, melyik a legjobb fejhallgató márka

A következő 10 márka természetesen ugyanannyira meghatározza a piacot, mi most mégis úgy gondoltuk, hogy a következő 10 helyezettet csak felsorolás szinten említjük meg.

#11 Focal

#12 AKG

#13 Xiaomi

#14 Philips

#15 Shure

#16 Jabra

#17 House of Marley

#18 Marshall

#19 Samsung

#20 SoundMagic

Összesítés és zárszó

Természetesen – hasonlóan a legjobb fejhallgató márkák 2017-es bejegyzésünk végén összefoglaltakkal – itt is igaz az, hogy a hallás szubjektív ami azt jelenti, hogy a márkáknak nincs valódi végső sorrendje, mivel a személyes ízlés szerepet játszik a felmérésben. Ugyanakkor, figyelembe véve minden szavazatot, az egyén elfogult természetét és a remélhetőleg igaz válaszokat, mégis kiderülhet, hogy ezek voltak a legjobb fej- és fülhallgató márkák 2018-ban. Aki csak ez alapján a lista alapján választ magának új fejhallgatót vagy fülhallgatót, jó úton halad, hogy megtalálja a Számára legjobbat.

De senki se feledje, hogy ez a cikk a márkákról szól, nem pedig egyedi modellekről. Sőt, azt sem érdemes elfelejteni, hogy nagyon sok olyan márka van még a piacon, amely még nem került fel erre a listára, pedig nem ártott volna. És persze az is igaz, hogy rövidebb úton is lehet valakiből az egyik legjobb fejhallgató márka.


A cikk eredeti forrás