A sütik segítenek nekünk abban, hogy folyamatosan jobbá tegyük weboldalunkat, így kérjük engedélyezd a használatukat az "Elfogadom" gombra kattintással.

Ez által igyekszünk minél kényelmesebbé tenni a böngészésedet. Az adatkezelési tájékoztatónkban elolvashatod, hogy milyen sütiket és mire használunk, illetve ha szeretnéd, a beállítások módosítása alatt személyre is szabhatod.

A legjobb füldugó fesztiválra, koncertre vagy bulizáshoz

A legjobb füldugó fesztiválra, koncertre vagy bulizáshoz
Hallásunk védelme fontos dolog, bármilyen élethelyzetben. Legyen szó munkáról, utazásról, pihenésről vagy kikapcsolódásról. Az Alpine Hearing Protection hallásvédői közül mindegyikre találhatsz megfelelő terméket. A szakma által elismert legjobb füldugó megoldások az Alpine fejlesztése alatt történnek.

Füldugót keresel fesztiválra, koncertre vagy bulizáshoz? Rendben van, de vajon melyik az a jó hallásvédő, amely lehetővé teszi, hogy a zene továbbra is ugyanolyan élvezhető maradjon? Erre a feladatra az Alpine univerzális hallásvédői közül választhatod a PartyPlug és a PartyPlug Pro Natural füldugókat. Mi a különbség a kettő között és melyik a jobb választás számodra? A legnagyobb különbség a szűrőkben rejlik. A PartyPlug Pro Natural lineáris csillapítású szűrőkkel rendelkezik, a PartyPlug pedig nem lineárissal. Elvesztetted a fonalat? Nem probléma, elmagyarázzuk ez pontosan mit is jelent.

Mi az a lineáris csillapítás?

Lineáris vagy egyenletes csillapítás. E két kifejezés ugyanazt jelenti. Hallhattad már ezeket a kifejezéseket a füldugókkal kapcsolatban, de mit jelent valójában? Tulajdonképpen azt, hogy a füldugó szűrőinek adottságai tökéletesen megfelelnek zenehallgatáshoz. A lineáris csillapítású szűrőknek köszönhetően a zenét úgy halljuk, ahogy az valójában szól, csupán a fülünket érő hangerő csökken egy biztonságos szintre. Az Alpine PartyPlug Pro Natural füldugók ilyen szűrőkkel rendelkeznek. Emiatt ideális fesztiválokra, koncerttermekbe és bulizáshoz is.

A nem lineáris csillapítású füldugók kevésbé jók?

Az Alpine PartyPlug füldugó a magasabb hangokat kicsivel jobban csillapítja. Ezek a füldugók megfelelő védelmet biztosítanak, miközben nincs elszigeteltségérzés és a beszélgetések is könnyen érthetőek maradnak. Órákon át kényelmes a viselete, és a zene is jól hallható marad. Ha néha eljársz bulizni vagy alkalmanként ellátogatsz egy fesztiválra, a PartyPlug jó választás. De ha gyakrabban mész koncertekre, fesztiválokra és igazán szeretnéd élvezni a zenét, a PartyPlug Pro Natural mutatja meg, mi a különbség a jó és a kiemelkedő hangminőség között.

Lineáris csillapítás vagy nem lineáris csillapítás?

A fül és a hang észlelése nagyon összetett dolog. Leegyszerűsítve;
  • van a hangerősség, amelyet általában decibelben mérünk
  • és a hang frekvenciája vagy más néven a hangmagasság
A magas frekvenciák sokkal károsabbak a hallásra mint az alacsonyak. Ezért a legtöbb hallásvédő a magas frekvenciákat jobban csökkenti mint az alacsony frekvenciákat. A magasabb frekvenciáknál sem jó a túl erős csillapítás, mert a zene nem úgy hangzik, mint amikor nem használunk füldugót. A különbség jól hallható azok számára, akik odafigyelnek zenehallgatás közben. Megfigyelhetjük, hogy az alacsony hangokat kicsivel hangosabbnak halljuk mint a magasakat. Ezért kapott az Alpine PartyPlug Pro Natural füldugó lineáris csillapítású szűrőket. Nagyjából ugyanannyi decibellel csillapít minden frekvencián, így a zene csak minimálisan torzul. Vagyis pontosan ugyanúgy fogjuk hallani, csak alacsonyabb hangerővel.

A lineáris csillapítású füldugó megfelelő védelmet nyújt a hallásnak?

Egyértelműen igen. A koncertek és fesztiválok hangereje általában 90 és 103 dB között van. Az Alpine PartyPlug Pro Natural füldugó lineáris szűrői átlagosan 21 dB-lel csökkentik a hangokat, tehát a fülünket érő hangerőt 80-82 dB alá csökkenti. Ezen a zajszinten biztonságosan bulizhatunk akár egész nap (kb. 8 óra). Bármelyiket is választod biztos lehetsz abban, hogy a legjobb füldugó segít elkerülni a koncert utáni fülzúgást.

A legjobb füldugó: PartyPlug és PartyPlug Pro Natural

A szűrők közti különbség mellett az Alpine PartyPlug Pro Natural füldugóhoz jár néhány kiegészítő. Minden csomag tartalmaz egy átlátszó elasztikus zsinórt, amely megakadályozza, hogy elveszítsük a füldugókat. Ezenkívül egy kis kiszerelésű Alpine Clean tisztító sprayt is kapunk, valamint egy tárolót, melyet könnyen nadrágunkra vagy kulcstartónkra tehetünk. A PartyPlug tartozéka egy Miniboxx, amely szintén a kulcsunkra akasztható.
 
  Alpine PartyPlug Alpine PartyPlug Pro Natural
AJÁNLOTT fesztiválok, koncertek és bulizás fesztiválok, koncertek és bulizás
CSILLAPÍTÁS a magasabb, veszélyes frekvencián minden frekvencián
HANGMINŐSÉG Kiváló
CSILLAPÍTÁSI ÉRTÉK (SNR) 19 dB 21 dB
BESZÉD ÉRTHETŐSÉG
LÁGY, ANTIALLERGÉN ANYAG
SZÍNEK ezüst, fehér , fekete, átlátszó átlátszó
ALPINE MINIBOXX  
LUXUS ALPINE TÁROLÓ  
ALPINE CLEAN SPRAY (5ml)  
ZSINÓR  
ÁR 4.400 Ft 10.900 Ft

A cikk eredeti forrása