A sütik segítenek nekünk abban, hogy folyamatosan jobbá tegyük weboldalunkat, így kérjük engedélyezd a használatukat az "Elfogadom" gombra kattintással.

Ez által igyekszünk minél kényelmesebbé tenni a böngészésedet. Az adatkezelési tájékoztatónkban elolvashatod, hogy milyen sütiket és mire használunk, illetve ha szeretnéd, a beállítások módosítása alatt személyre is szabhatod.

Autós Kamera

"Vitás helyzetekben egy autós kamera - vagy ahogyan még nevezik egy menetrögzítő kamera - nem csak a pénztárcádat kímélheti meg hosszú távon, de akár a jogosítványodat is megmentheti."

Annak ellenére, hogy a gépjárművek egyre „okosabbak“ és biztonságosabbak a balesetek száma sajnos nem csökken. Napjainkban minden 3. percben történik egy karambol. A baleseti károk összértéke évente milliárdos nagyságot ér el és nő azoknak a baleseteknek a száma is, ahol a tettes ismeretlen, vagy a helyzet vitatható. Mindegy, hogy több ezer kilométert vezetsz évente, vagy csak hétvégente elgurulsz a bevásárlóközpontba, sajnos nincs arra garancia, hogy Te nem lehetsz részese balesetnek.

A mai modern világban egy tökéletes szemtanú megfizethetetlen. Vitás helyzetekben egy autós kamera - vagy ahogyan még nevezik egy menetrögzítő kamera - nem csak a pénztárcádat kímélheti meg hosszú távon, de akár a jogosítványodat is megmentheti. A menetrögzítő kamera elsődleges célja, hogy rögzítse a forgalom eseményeit. Az eszköz lehetővé teszi, hogy a rögzített helyzetek segítsék a vitás közúti helyzetek megoldását, baleset esetén segít felderíteni a vétkes fél kilétét, de hangulatos úti videók is készíthetők a segítségével. A menetrögzítő kamerát tapadókoronggal, vagy tartókonzollal helyezhetjük el az autóban, és a szélvédőn valamint a műszerfalon is rögzíthetjük.

A legtöbb autós kamera alkalmas HD vagy FULL HD minőségű videók elkészítésére, de kaphatóak már Extreme HD felbontással bíró autós kamerák is. Minél nagyobb a kamera felbontása, annál jobb minőségű felvételeket készíthetünk, arra azonban figyeljünk, hogy amennyiben éjszaka is szeretnénk használni, akkor olyan autós kamerát válasszunk, amelyben van éjszaki mód!

A menetrögzítő kamerák általában rendelkeznek beépített GPS modullal, de amelyik nem, általában ahhoz is lehet külső GPS antennát csatlakoztatni. Így a felvételeken rögzíthető a megtett útvonal, a sebesség, a haladás iránya és egyéb adatok is. Fontos funkció lehet egy autós kameránál, hogy rendelkezik-e mozgásérzékelő funkcióval. Ez a funkció olyan esetekben lehet hasznos amikor az autó parkol és a sofőr nincs jelen. Ilyen esetekben - tehát ha a járművet ütés éri vagy mozgásba lendül -, a kamera automatikusan bekapcsol és rögzíti az eseményeket. Bizonyító erejű felvételeket nyerhetünk így akár az autó ellopásáról, illetve megrongálásról.