82 / 100

A Brainwavz BLU-200 Bluetooth headset fülhallgató felépítése, kezelése és tartozékai szinte teljesen megegyeznek az elődmodellel. A különbség  igen csekély, kinézetben és természetesen illeszkedésnél van jelentősége. A BLU-200 kissé hosszabb, ezért jobban kiáll a fülből, de emiatt a gumi rátétek is jobban belesimulnak a fülünkbe.

Brainwavz BLU-200

A Brainwavz BLU-200 Bluetooth headset fülhallgató testes fém házat kapott, és egyik oldalán található a micro USB töltő csatlakozó. A gumi takarót könnyen félretolhatjuk, gyakorlatilag egy mozdulattal tölthetővé válik a kis szerkezet. Vékony strapabírónak ható gumikábel fut egyik fültől a másikig amely hátra tehető, ekkor szinte semmi nem látszik belőle. Jobb oldalon, a száj környékén pedig a vezérlő és mikrofon egység található.

Több dolgot nem igazán tudok róla írni, egyszerű, de masszív, strapabíró látványt nyújt – remélem, használat közben sem cáfol rá erre. Kirívó hibáról nem hallottam, ez jó előjel, hiszen már egy ideje forgalmazzák a készüléket, igen bevált modellről van tehát szó.

Kezelés

A Brainwavz BLU-200 Bluetooth headset fülhallgató bekapcsoló gombja középen helyezkedik el. Léptetni az ettől felfelé-lefelé található gombokat hosszan megnyomva tudunk, rövid nyomás esetén hangerőt emel illetve csökkent. Középső gomb természetesen indít, és megállít zeneszámokat, ahogy ez más készüléknél is szokás. BT 4.0 rendszer, és APT-X kodek. Sokat sejtető technológiai nevek, vajon milyen az egész a gyakorlatban?

Nagyon gyors bekapcsolás és párosodás, a szokásos búgó géphanggal. A hatótáv nagyon jó, beltérben több betonfal sem fogja meg 8-10 méter távolságból. Szabad térben sem kell aggódnunk, ha netán hátsó farzsebben hordjuk a telefont, és természetesen edzésen is magára hagyhatjuk a futópad mellett. Manapság már természetes az is, hogy a hívásokat egy gombnyomással fogadjuk, vagy zárjuk (középső gomb). Nem szükséges tehát a telefon nyomkodása.

Tartozékok

A Brainwavz BLU-200 Bluetooth headset fülhallgató mellé sok kiegészítőt kapunk. A kis Brainwavz dobozban egy töltőkábelt, egy pár M-es méretű Comply habszivacsot – erre nagy valószínűséggel szükség is lesz, de ezt később-, és egy fura kinézetű gumi rátétet. Ez sportolásnál segít bent tartani fülünkben a szerkezetet. Ezen kívül 3 pár szilikon fülgumi az illeszték paletta, nekem a középső illeszkedett legjobban. Doboza a szokásos fekete-piros Brainwavz félkemény doboz, akinek volt már ilyen fülese, az ismeri.

Brainwavz BLU-200 teszt

Itt megint vissza kell térjek az „elődhöz”, ugyanis sok hasonlóság mutatkozik a hangképben, de természetesen van eltérés is. Az azonosság a mély-tartomány túlsúlya – ez enyhíthető a Comply alkalmazásával -, de alapvetően erősen V karakter, különösen az alsó szegmensekben. Viszont érdekes módon, a többi tartomány eléggé kiegyenlített. Abszolút nincsenek háttérben a közepek és a magasak sem kiemeltek. Ilyet eddig elég keveset hallottam, bár azért a mély-tartomány olyat üt, hogy néha majdnem hanyatt esek a székben. Nekem sok a mély, de sokaknak mennyország egy ilyen tisztán és dinamikusan szóló Bluetooth füles, nem hiába istenítik külföldön.

Kétségtelen tény, hogy a mély tartományon kívül nagyon egyenletes és szép hangok hallhatóak, teljesen sima közepekkel és magasakkal. Sibiliance, visítás sehol nincs. Tér is teljesen rendben van, épp elég széles, kellően mély és magas. Számomra akkor lenne egyértelműen „must buy” kategória, ha egy leheletnyit vissza tudnék venni a szub-baszus mennyiségéből. Viszont! Amennyiben sport közben, de már akár utcán használjuk,a mély energiák jelentősen csökkenhetnek. Mozgás közben egy bőséges alapot biztosíthat egy aláfestő zene vezetéséhez. Tehát, teljesen más megítélés alá eshet a Brainwavz BLU-200 Bluetooth headset fülhallgató sportolásnál modern zenével.

Értékelés

Nem árulok el nagy titkot, ezt a fülest sporthoz tervezték, ehhez lőtték be a hangképét. Itt érvényesül igazán, tehát az én teszt környezetem nem igazán ideális a teljes felhasználási paletta feltérképezéséhez és teszteléséhez. Ez a fülhallgató egy igen kifinomult sport Bluetooth füles, igényes anyagokból felépítve. Célja pedig sokáig, hathatósan szolgálni tulajdonosát, megkönnyíteni tevékenységét, zenét szolgáltatni úton-útfélen, edzőteremben.
Forrás: Muzix Blog