A sütik segítenek nekünk abban, hogy folyamatosan jobbá tegyük weboldalunkat, így kérjük engedélyezd a használatukat az "Elfogadom" gombra kattintással.

Ez által igyekszünk minél kényelmesebbé tenni a böngészésedet. Az adatkezelési tájékoztatónkban elolvashatod, hogy milyen sütiket és mire használunk, illetve ha szeretnéd, a beállítások módosítása alatt személyre is szabhatod.

Fülhallgató

"Hogyan szeretnéd használni a fülhallgatódat? Leginkább sportoláshoz, otthon, munkában vagy útközben? Vezetékes legyen vagy bluetooth-os? Telefonáláshoz is használnád vagy csak zenehallgatásra?"

Rendezés:

A fülhallgató kínálat nagyon széles, ezért a megfelelő modell kiválasztás sem egyszerű. Többféle kialakítással és műszaki megoldással találkozhatunk, így nem elegendő csak szín alapján választani. Mielőtt eldöntenéd, hogy melyik fülhallgatót válaszd, érdemes átnézni, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak ezeknek a termékeknek.

Előnyök:
  • Kompakt, viszonylag diszkrét, és zsebben vagy egy nagyobb pénztárcában is tárolható.
  • Viszonylag olcsó, de természetesen itt is elkölthetünk akár több tízezer forintot is egy-egy kiváló modellre.
  • Jó választás esetén öltözködési kiegészítőként pl. fülbevaló helyett is – használható.
  • A vezeték nélküli verzió még jobb élményt nyújt, például sportolás közben.
Hátrányok:
  • A túlságosan olcsó, ismeretlen márkájú termékeknél nem a legjobb a hangminőség és a hanghűség.
  • Egyes modellek vezetékei könnyen károsodhatnak a folyamatos gubancolódástól, ami veszélyeztetheti a hangminőséget.
  • Kevés mód van arra, hogy kizárja a környezeti zajokat – hacsak nem egészíted ki megfelelő fülillesztékkel, amelyet kifejezetten a zajcsökkentésre terveztek.

Mindenek előtt érdemes elgondolkoznod azon, hogyan és mire szeretnéd használni a fülhallgatódat. Leginkább sportoláshoz, otthon, munkában vagy útközben? Ez nem csak a kényelem, hanem például a víz-és verejtékállóság miatt fontos. Természetesen számtalan tényezőt kell még átgondolni a vásárlás előtt. Vezetékes legyen vagy bluetooth-os? Telefonáláshoz is használnád vagy csak zenehallgatásra? Sportoláshoz vagy utazáshoz használod?

Már a kialakítás tekintetében sem mindegy milyen fülhallgatót választasz. A hallójárathoz illeszthető fülhallgató valójában a fül bejáratához illeszkedik és hajlamosak egyszerűen kicsúszni a hallójáratból. A sokak által csak “agybadugós”-ként csúfolt fülbe-dugható fülhallgatók általában elég jól kizárják a környezeti zajokat. A fülre-akasztható modellek a legtöbb esetben sportoláshoz szánt fülhallgatók.A nyakba-akasztható modelleknél a fülhallgató kábele így a nyak mögött helyezkedik el, amely sok szempontból kényelmesebb.

Amennyiben szeretnél többet megtudni arról, hogy mit jelentenek a fej-fülhallgatók specifikációi vagy szeretnéd megtudni milyen fülhallgatót válassz, érdemes elolvasnod blogbejegyzéseinket.