Oldal kiválasztása

Akár szenvedélyes zenekedvelő, sportoló vagy podcast-függő vagy, jó esély van arra, hogy nem hagyod a lakásban kedvenc audio tartalmaid, amikor elhagyod a házat. Ezért annyira előnyös egy fejhallgató vagy fülhallgató. Ezek az eszközök lehetővé teszik számunkra, hogy bárhol és bármikor zenét hallgathassunk, izgalmasan és inspirálva magunkat. Azonban fontos megjegyezni, hogy amíg egy fejhallgató vagy fülhallgató egyaránt nagy lehetőségeket kínál például az audiofilek számára, egészen más szempontokat kell figyelme vennie azoknak, akik mindig mozgásban vannak. Tehát a kérdés továbbra is fennáll: fejhallgató vagy fülhallgató a jó választás?

A fejhallgatókról röviden

Fejhallgató

A fejhallgató olyan eszköz, amely a fület körülöleli vagy a fülre rásimul és a fejünk tetején helyezkedik el. A fejhallgatók egyik legfontosabb előnye, hogy a hangszórók jelentősen nagyobbak, mint bármi, ami a fülünkhöz közelebb hozhatná a zenét. És amíg a csúcsminőségű fülpárnákkal ellátott fejhallgatók elegendő teljesítményt és zajszigetelést biztosítanak ahhoz, hogy kellően kényelmesen hallgassuk kedvenc dallamainkat, az átlagos fülhallgatók nem tudnak versenyezni csupán a puszta hangminőséggel. Továbbá, mivel a fejhallgatók egyszerűen csak a “fülön” nyugszanak, nem pedig a belsejében, általában hosszabb időt vesz igénybe, amíg a hangok valóban eljutnak hallójáratunk belsejébe.

A lenyűgöző előnyök ellenére – bármilyen meglepő is – a fejhallgatók “csak tökéletesek”. Miért? Először is, ezek a túlfüles eszközök általában nagyok és nehezek, ami miatt nehéz szállítani őket. Ez különösen problémás, ha nem rendelkezel nagyméretű tokkal, amely megvédené a fejhallgatót szállítás közben. Ráadásul a fejhallgatók hosszabb távon fájdalmat okozhatnak a fejünkön, nem beszélve arról, hogy nem a legjobbak például amikor sportolni  vagy dolgozni kezdünk. Így, máris kizárhatunk rengeteg embert, akik egyébként többször hallgatnának zenét akár munkavégzés közben.

Amikor eldöntöd tehát, hogy fejhallgatót vásárolsz nagyon sok dolgot kell figyelembe venni és jól átgondolni. A választás előtt érdemes elolvasni a “Milyen fejhallgatót vegyek?” cikkünket, amelyből megtudhatod milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

 • Pioneer SE-M521 fejhallgató

  Pioneer SE-M521 fejhallgató

  9.900 Ft (ÁFÁ-val)
 • Sennheiser HD 700 Fejhallgató

  Sennheiser HD 700 Fejhallgató

  185.700 Ft (ÁFÁ-val)
 • sennheiser-hd-35-tv-mini-fejhallgato

  Sennheiser HD 35 TV mini fejhallgató

  10.900 Ft (ÁFÁ-val)
 • Akció! Sennheiser HD 4.40 BT Bluetooth headset fejhallgató

  Sennheiser HD 4.40 BT Bluetooth headset fejhallgató

  45.900 Ft 29.900 Ft (ÁFÁ-val)

A fülhallgatókról röviden

Fülhallgató

A fülhallgatók olyan hanglejátszó eszközök, amelyeket a fülben kell viselni. A fejhallgatóval szembeni előnyöket illetően a fülhallgatókat hihetetlenül könnyű hordozni, különösen akkor, ha kompakt hordtáskát is használunk. Miután befejezted a zenehallgatást, mindössze annyit kell tenned, hogy kiveszed őket a füledből és a zsebedbe vagy akár a pénztárcádba teszed. Ez olyan egyszerű és kényelmes. Ráadásul a fülhallgató sokkal jobb választás a sportolóknak vagy az aktív felhasználóknak, mert a fejhallgatókkal ellentétben a helyén maradnak, függetlenül attól, hogy mire készül. A fülhallgatók lényegesen finomabb eszközök, mint a fejhallgatók, így ideálisak azok számára is, akik kevésbé figyelemre méltó hallgatási élményt szeretnének élvezni, amíg kikapcsolódnak egy rövid időre. Ó, és nem utolsó szempont az sem, hogy a fülhallgatók tipikusan olcsóbbak, mint a fület körülölelő társaik.

Az egyik elsődleges aggodalom a fülhallgatókkal szemben az, hogy alacsonyabb teljesítményt nyújtanak. Azonban, mivel a fülhallgatók természetesen közelebb állnak a dobhártyáinkhoz, a meghajtók nem igényelnek annyi energiát az erősítés során. Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül szükséges külön erősítő vagy kiegészítő hangeszköz a használatukhoz. Egy fülhallgatóval mindössze annyit kell tenned, hogy csatlakoztatod az eszközhöz amiről a zenéidet lejátszod. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a fülhallgatók tökéletesebbek. Egy másik alapvető probléma, hogy hosszabb zenehallgatás alkalmával általában nem olyan kényelmesek, mint a fejhallgatók. Ennek oka az esetek legnagyobb részében a durva szilikon fülillesztékek miatt van, amelyeket a gyártók mellékelnek a termékhez. Sokaknál kialakul a fülfájás, érzékenység a szilikon miatt. Szerencsére ezek mindegyike megoldható a megfelelő fülhallgató fülillesztékkel…

Csakúgy, mint a fejhallgatók esetében érdemes elolvasni a “Milyen fülhallgatót vegyek?” cikkünket, amelyből megtudhatod milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

 • Beyerdynamic Byron BT Bluetooth Headset Fülhallgató

  Beyerdynamic Byron BT Bluetooth Headset Fülhallgató

  29.900 Ft (ÁFÁ-val)
 • Rock Jaw Audio Clarito Fülhallgató

  Rock Jaw Audio Clarito Fülhallgató

  8.900 Ft (ÁFÁ-val)
 • SOUNDMAGIC E80C MIKROFONOS FÜLHALLGATÓ TÖBBFÉLE SZÍNBEN

  SOUNDMAGIC E80C Mikrofonos Fülhallgató

  31.700 Ft (ÁFÁ-val)
 • Pioneer SE-CX9 headset fülhallgató

  Pioneer SE-CX9 headset fülhallgató

  89.900 Ft (ÁFÁ-val)

A Comply fülhallgató illesztékek

Fülilleszték

A Comply az évek során több tucat kiváló minőségű hangtechnikai gyártó céggel dolgozta ki a fülhallgatók optimalizálásához fülillesztékeit. Már a Comply ™ habszivacs tapintásától jobban érzed magad, és jobban illeszkedik, mint bármely más fülhallgató-tipp a piacon. Az egyedülálló viszkoelasztikus memória-habtechnológiának köszönhetően ezek az illesztékek megegyeznek a hallójárat alakjával. Hogyan érik ezt el? A mozgás és a hőmérsékletváltozás miatt folyamatosan igazodnak a hallójárat formájához, így minden egyes alkalommal dinamikusan illeszkednek. A Comply ™ illesztékek 10x vastagabbak, mint a szabványos szilikon tippek, így növelik a hangot már alacsonyabb hangerő mellett is. Sőt, mindezt úgy teszik, hogy a zene minden részlete hallható marad. Végül, de nem utolsósorban a Comply ™ tippek 100% -kal jobb tapadást biztosítanak, és 3x lágyabbak, mint a szabványos szilikon. Ez által biztosítják, hogy a zenehallgatás ideje hosszabb legyen és a fülhallgatók a helyükön maradjanak. Éppen ezért működnek olyan jól ezek a forradalmi termékek a sportolók és a zene szerelmesei számára.

Természetesen a Comply fülillesztékei az előbb felsoroltaknál jóval többet nyújtanak. Olvasd el bejegyzésünket a prémium fülhallgató illesztékekről, és válaszd ki a számodra legjobbat, hogy a zenehallgatás valódi élmény legyen.

Webáruházunkban megtalálhatod ezeket a prémium fülhallgató illesztékeket, de ha bármilyen kérdésed van a Comply ™ termékekkel kapcsolatban, hogy miért tekintik őket a legjobb fülhallgató tippeknek keress minket bizalommal bármelyik elérhetőségünkön. Mindig itt vagyunk, hogy segítsünk.

 • Comply Comfort 400 Sorozat Memóriahab Fülilleszték többféle méretben

  Comfort 400 TSX-400 fülhallgató illeszték

  7.500 Ft (ÁFÁ-val)
 • Comply Sport Pro - Beats by Dre Márkaspecifikus Fülhallgató Illeszték többféle méretben

  Sport Pro – Beats by Dre Márkaspecifikus Fülhallgató Illeszték

  6.800 Ft (ÁFÁ-val)
 • Comply Isolation - QuietOn Márkaspecifikus Fülhallgató Illeszték többféle méretben

  Isolation – QuietOn Márkaspecifikus Fülhallgató Illeszték

  6.400 Ft (ÁFÁ-val)
 • Comply Sport Pro - Jaybird Márkaspecifikus Fülhallgató Illeszték többféle méretben

  Sport Pro – Jaybird Márkaspecifikus Fülhallgató Illeszték

  6.800 Ft (ÁFÁ-val)


A cikk eredeti forrása

További érdekes olvasnivalók