A sütik segítenek nekünk abban, hogy folyamatosan jobbá tegyük weboldalunkat, így kérjük engedélyezd a használatukat az "Elfogadom" gombra kattintással.

Ez által igyekszünk minél kényelmesebbé tenni a böngészésedet. Az adatkezelési tájékoztatónkban elolvashatod, hogy milyen sütiket és mire használunk, illetve ha szeretnéd, a beállítások módosítása alatt személyre is szabhatod.

hi-res audio

2018. 12. 01. 00:56:00
Mire jó a DAC?
"Mire jó a DAC?" teszik fel nekünk sokan a kérdést. "Ha nekem nincs digitális-analóg átalakítóm akkor nem is tudok zenét hallgatni?" Napjainkban erre a kérdésre a válasz egyértelmű "Nem" abban az esetben, ha a zenéid digitális fájlok formájában vannak. Azonban jó ha tudod, hogy a legtöbben legalább egy digitális-analóg átalakítót használnak (többé-kevésbé DAC-ként) minden egyes nap. Ebben a bejegyzésben igyekszünk mindent elmondani, amit tudnod kell erről a névtelen, de most mindenütt jelenlévő eszközről.
2018. 12. 01. 00:55:00
FiiO Q5 Teszt
A FiiO által zászlóshajónak kikiáltott Q5 a legerősebb Bluetooth-os, DSD-s digitál-analóg átalakító és fejhallgató erősítő a gyártó termékei között. A megjelenést nem csak a szakma, de maga a gyártó is nagyon várta. Az értékesítés előtti több mint száz napban a kutatók, fejlesztők és teszterek folyamatos hibakeresést végeztek a terméken, hogy a lehető legtökéletesebb hordozható kiegészítőt adják a felhasználók kezébe. Nézzük meg hát, hogy a FiiO Q5 teszt után milyen következtetéseket lehet levonni a gyártó munkájából.
2018. 12. 01. 00:50:00
Miért jó a fejhallgató erősítő? (második rész)
A fejhallgató erősítők kizárólagos felelősséggel tartoznak az analóg audiojelek feldolgozásáért, de a digitális zene és a streaming szolgáltatások modern korában a hangszerkezetek szintén fontos eleme a digitál-analóg átalakító (DAC). A DAC-ok felelősek a digitális hangfájlok analóg hangjelekké alakításáért függetlenül attól, hogy letöltött MP3, veszteségmentes CD másolat, vagy egy streaming szolgáltatásból származó adatról van szó. Napjainkban a fejhallgató erősítő és digitál-analóg átalakító általában már egyetlen készülékben kombináltan megtalálható.
2018. 12. 01. 00:49:00
Mire jó a fejhallgató erősítő? (első rész)
Sokan teszik fel a kérdést, hogy "Mire jó a fejhallgató erősítő?" A válasz egyszerűnek tűnhet, hiszen az erősítők fontos szerepet játszanak az elektronikus hangszerkezetekben; televíziókban, okostelefonokban, laptopokban és minden más eszközben, amely hangot generál. Az erősítők felelősek az analóg hangjelzések erősítéséért, hogy erősebbé tegyék őket, és végül hangosabbá váljanak. Ez egy viszonylag egyszerűnek tűnő elem, de hatalmas különbséget jelenthet a zenehallgatási élményekben. Ez a cikk feltárja azokat az okokat, amelyek miatt valaki eldöntheti, hogy jobbá kívánja e tenni a hordozható zenehallgatás élményét?
2018. 12. 01. 00:42:00
A legjobb zenei streaming szolgáltatás: melyik a legjobb számodra?
Spotify, Apple Music, Tidal és a többi. Sokan teszik fel a kérdést vajon melyik a legjobb zenei streaming szolgáltatás és melyikre érdemes pénzt költeni? Melyik a legjobb zenei streaming szolgáltatás? Mert több is van, mint a Spotify. Kétségtelenül a Spotify az egyik legnagyobb, de ebben a cikkben szembeállítjuk az óriást olyan megoldásokkal mint az Apple Music, a Tidal, a Google Play Zene és a Deezer.
2018. 12. 01. 00:29:00
FiiO X5 III Teszt
Nézzünk szembe a tényekkel: zeneileg, az okostelefonok nem eléggé jók. Nem az ő hibájuk, hiszen ezer egyéb feladatuk van. Viszont egy dedikált zenelejátszónak csak egy van. Ennek eredményeként, ha magas színvonalú hangzást szeretnél az otthonodon kívül, a hordozható zenelejátszó a legjobb választás. Ez az a hely, ahol a FiiO X5 III hordozható veszteségmentes lejátszó és DAC is megtalálható. Ugyanúgy hordozhatóak mint egy okostelefon, kiváló hangminőséggel.
2018. 12. 01. 00:28:00
Az RHA Dacamp L1 nyerte a Red Dot Design Award 2017 díjat
A brit fülhallgató specialista RHA, 2016 novemberében jelent meg a piacon első nem fülhallgató modelljével, a Dacamp L1 hordozható fejhallgató erősítő és DAC-al. A termék egyedülálló megjelenése ötvözi a klasszikus hifi és a nagy felbontású, élethű hangzás reprodukálásának képességét. Bárhol és bármikor.
2018. 12. 01. 00:19:00
A FiiO X5 3rd gen lett az iF Design Award idei győztese
A Fiio X5 hordozható veszteségmentes lejátszó harmadik generációja éppen megjelenés előtt van, de máris bezsebelte a szakma elismerését. Kategóriájában megkapta ugyanis az idei iF Design Award, azaz a világhírű dizájn díjat. Németország legrégebbi független tervező szervezete, a hannoveri székhelyű iF International Forum Design GmbH. 60 éve minden évben megrendezik a nemes gálát, ahol kihirdetik a győzteseket. A FiiO X5 3rd gen lett az iF Design Award idei győztese...
2018. 12. 01. 00:17:00
Mi az aptX HD Bluetooth?
Az aptX HD már itt van, de sokan nem tudják mi ez valójában. Pedig már a Bluetooth technológia is képes a Hi-Res Audio streamelésére. Tudod mi az a Bluetooth és az aptX HD Bluetooth? Milyen termékek használják? Rövid összefoglalónkból megtudhatod...
2018. 12. 01. 00:16:00
Hi-Res Audio: tudomány a számok mögött
A Hi-Res Audio-ra sokan misztikumként tekintenek, pedig egyszerűen elmagyarázható. "Minél nagyobb a szám, annál jobb a hang!" kommunikálják sokan. Tehát a 24-bit/192 kHz-es felvétel jobban hangzik, mint egy 16-bit/44.1 kHz CD igaz? Sajnos a dolgok nem ilyen egyszerűek. A Hi-Res Audio tudomány a számok mögött cikkünkkel igyekszünk egy picit elmagyarázni a különbséget...