A sütik segítenek nekünk abban, hogy folyamatosan jobbá tegyük weboldalunkat, így kérjük engedélyezd a használatukat az "Elfogadom" gombra kattintással.

Ez által igyekszünk minél kényelmesebbé tenni a böngészésedet. Az adatkezelési tájékoztatónkban elolvashatod, hogy milyen sütiket és mire használunk, illetve ha szeretnéd, a beállítások módosítása alatt személyre is szabhatod.

Audio Lejátszó

"Manapság egy hordozható zenelejátszó már kényelmesen elfér akár a farzsebben is, és a tudásuk már jóval több, mint amire gondolnánk."

Rendezés:

Az eszközök miniatürizálódásával egyre nagyobb igény lett, hogy a zenehallgatáshoz szükséges eszközök is kisebbek legyenek. Manapság egy hordozható zenelejátszó már kényelmesen elfér akár a farzsebben is, és a tudásuk már jóval több, mint amire gondolnánk. Több elnevezéssel is találkozhatunk amikor digitális hordozható zenelejátszót keresünk; ilyen lehet a Portable Media Player vagy a  Digital Audio Player megnevezés.

Az audio lejátszók a digitálisan rögzített hang anyagok lejátszása mellett akár képek tárolására is alkalmasak. A technológia fejlődésének köszönhetően manapság általában veszteségmentes vagy Hi-Res Audio formátumok kezelésére is képesek. Az adatokat jellemzően saját belső memóriájukban vagy külső adathordozón, például SD kártyán, micro-SD kártyán tárolják. A különböző modellek között eltérő kapacitású adattárolási lehetőségekkel találkozhatunk. A legtöbb hordozható lejátszó rendelkezik 3.5 mm-es jack fejhallgató kimenettel, amelyhez fej- és fülhallgatódat csatlakoztathatod. A jobb minőségű audio lejátszók már asszimetrikus vagy miniXLR csatlakozóval is fel vannak szerelve. Egyes modellek teljes értékű operációs rendszert is tartalmaznak, így a zenelejátszás funkcióin kívül, akár játékra is használhatjuk.

Mint tudjuk, az okostelefonok elsősorban telefonálásra valók, nem zenelejátszásra. A hordozható lejátszók az okostelefonokban található alapszintű és alacsony teljesítményű fejhallgató erősítőknél és digitál-analóg konvertereknél sokkal jobb minőségű alkatrészekből épülnek fel. Ez azért fontos, mert elsősorban zenelejátszásra tervezik őket. Beépített fejhallgató erősítőjük alkalmassá teheti őket például a nagyobb teljesítményű audiophil fejhallgatók meghajtására is. Ez lehetővé teszi, hogy egy lejátszó hangját - digitális vagy analóg kimeneten keresztül -, akár asztali HiFi készülékek felé is továbbítsuk.