A sütik segítenek nekünk abban, hogy folyamatosan jobbá tegyük weboldalunkat, így kérjük engedélyezd a használatukat az "Elfogadom" gombra kattintással.

Ez által igyekszünk minél kényelmesebbé tenni a böngészésedet. Az adatkezelési tájékoztatónkban elolvashatod, hogy milyen sütiket és mire használunk, illetve ha szeretnéd, a beállítások módosítása alatt személyre is szabhatod.

Fejhallgató Erősítő és DAC

"Már egy fejhallgató erősítő és DAC beszerzése is egyszerű módja lehet annak, hogy javítsd digitális zenéid hangminőségét."

Sokan teszik fel a kérdést, hogy "Mire jó a fejhallgató erősítő?" A válasz egyszerűnek tűnhet, hiszen az erősítők fontos szerepet játszanak az elektronikus hangszerkezetekben; televíziókban, okostelefonokban, laptopokban és minden más eszközben, amely hangot generál. Az erősítők felelősek az analóg hangjelzések erősítéséért, hogy erősebbé tegyék őket, és végül hangosabbá váljanak. Ez egy viszonylag egyszerűnek tűnő elem, de hatalmas különbséget jelenthet a zenehallgatási élményekben.

Egy külső fejhallgató erősítő nagyban  javítsa a hangminőségét. A legtöbb eszközkészítő számára a hangminőség alacsony prioritás a többi specifikációhoz képest. Ez különösen igaz a mobileszközökre, ahol a hordozhatóság döntő fontosságú, és olyan jellemzők, mint a termék teljes mérete és az akkumulátor élettartama, nagyobb prioritást jelentenek. Sok gyártó olcsó, gyenge minőségű erősítő chipeket használ, amely rossz minőségű és torz hangot eredményezhet. Egy dedikált külső fejhallgató erősítő jobb hangminőséget kínál, mint a közvetlenül a forráskészülékről történő zenehallgatás, hiszen egy minőségi erősítő megkerüli az olcsó belső chipeket. Az olcsó erősítő chipek a mobil eszközökön belül nem csak rossz hangminőséget kínálnak. Nem képesek elegendő teljesítményt vezetni bizonyos típusú fejhallgatókhoz, így a megfelelő hangnyomásszint (hangerő) nem érhető el a kényelmes zenehallgatáshoz.

Érdemes elolvasnod blogbejegyzésünket, amely részletesen elmagyarázza, hogy mire jó a fejhallgató erősítő.

Te használsz DAC-ot? A DAC a digitál-analók konverter rövid elnevezése, és még ha nem is tudod mi ez, akkor is biztos lehetsz benne, hogy szinte naponta biztosan használod. Ugyanis a számítógépekhez, táblagépekhez és okostelefonokhoz a DAC kulcsfontosságú a digitális zene nyújtotta kényelemhez. Egyszerűen megfogalmazva a DAC a digitális információ számtalan változatát analóg jelekké alakítja át. Minden olyan eszköz, amely digitális hangforrásként működik - legyen az CD vagy Blu-ray lejátszó, digitális TV-box, játékkonzol vagy hordozható zenelejátszó - DAC-ra van szükség ahhoz, hogy a hangot analóg jelekké alakítsa át, mielőtt egy kimeneten keresztül azt továbbküldi. 

A legnagyobb probléma az, hogy sok eszközben a használt DAC áramkörök nem elég hatékonyak az eredeti felvétel megfelelő reprodukálásához. Sok esetben - ha szeretnénk jobb minőségben zenét hallgatni -, már egy DAC beszerzése is egyszerű módja lehet annak, hogy javítsd digitális zenéid, és tényleg kihozd a legtöbbet a rendszeredből. Bármi legyen is az...

Szeretnél többet tudni a DAC-ról. Olvasd el blogbejegyzésünket, amelyből megtudhatod mire is jó a DAC.