Oldal kiválasztása

Milyen Comply Fülillesztéket Vegyek?

Szerző: | 2018 Sze 4, | Fülilleszték

A történet kezdete 1990, amikor Robert Oliveira (Dr. Bob), megalkotta a Comply™ márkájú termékeket. A feltaláló és biokémikus keze alól a biokémiai diagnosztika és különböző sebészeti eszközök termékei kerültek ki. Egy hallójárat szakértő!

Először az audiológia területén alkalmazták a Comply memóriahabos fülillesztékeket, azonban a technológia előrelépésével bővült a felhasználók köre. A fülillesztékek beszivárogtak a fogyasztói elektronika, a katonai és rendvédelmi szervek, az ipari felhasználás és például a vadászat területére. A kiváló hangszigetelő, fülbe dugható, forma megőrző, puha és kényelmes Comply memóriahabos fülillesztékek nem hiába a top márkák kedvelt “alkatrészei”.

Amiről a cikkben olvashatsz, illetve ha gyorsabban haladnál:

Milyen Comply fülillesztéket vegyek?

Ha fülhallgatót használsz, és az magas színvonalú zenehallgatási élményt nyújt, akkor még fontosabb a jó fülilleszték használata. A Comply innovatív termékei kényelmesebbek, jobban illeszkednek és jobb hallgatási élményt nyújtanak mint a hagyományos szilikon tippek. Azonban fontos megjegyezni, hogy nagyon sok termékből áll a gyártó választéka és mindegyik típus egyedülálló előnyöket kínál. Éppen ezért fontos, hogy a vásárlás előtt átgondold, melyik Comply memóriahabos fülilleszték lesz a Számodra megfelelő.

A Comply

Dr. Bob kutatásai világszerte bemutatták és bizonyították, hogy a hallójárat alakja is megváltozik olyan hatásokra, mint például az egyén testsúlya, életkora és hidratáltsági szintje. Ez a felfedezés jutott el a Comply termékek megalkotásáig számos egyedi és szabadalmaztatott megoldással. A gyártónak közel harminc éves tapasztalata van abban, hogyan javítsa a fülbe helyezhető fülhallgató minőségét.

A Comply™ fülillesztékek egyedülálló viszkoelasztikus memóriahab technológiát alkalmaznak, hogy megfeleljenek a fülcsatorna állandóan változó alakjának. Azonban a fülillesztékek tulajdonságai közül mindenkinek mások a fontosak, mint például a kényelem, a megfelelő tapadás vagy a hangszigetelés. És bár minden Comply™ termék kitűnik ezekben a szempontokban, fejlesztünk olyan speciális termékeket, amelyeket kimondottan egyes fülhallgató típusokra szabtak. Mára több mint 75 fülhallgató gyártó használja a cég termékeit.

 

Pontos illeszkedés és biztos tartás, egyedi SweatGuard bevonattal az izzadtság ellen. Kifejezetten a sport szerelmeseinek ajánlott.

Fülillesztékek az aktív felhasználók számára

Szinte lehetetlen elérni a kitűzött célokat egy edzés alatt, amikor a fülhallgató nem tud lépést tartani velünk. A professzionális sportolók, zenészek és ingázók egyaránt megtapasztalták már a rosszul illeszkedő fültippek miatti fájdalmat. Ez a probléma különösen zavaró a vezeték nélküli fülhallgatót használók számára, akiknek aggódniuk kell, hogy károsítják vagy elveszítik fülhallgatójukat ha azok kiesnek a fülből. Még ennél is rosszabb, amikor a fülpárnák vagy fülillesztékek tartósan megrongálódnak a fülzsír és a verejték hatásai miatt. Pedig egy edzés során mindkettőből termelődik bőségesen.

Függetlenül attól, hogy milyen sporttevékenységet végzel, olyan fülillesztékekre van szükséged, amelyek képesek lépést tartani a sportolás ritmusával. Elvégre azért hallgatsz zenét, hogy szórakoztasson és inspiráljon. A Comply™ Sport tippeket a rendkívül aktív felhasználók számára tervezték hihetetlenül puha és lélegző memóriahabot használva. A Sport fülillesztékek rendelkeznek a SweatGuard™ technológiával is, amely olyan akusztikusan átlátszó szűrőket tartalmaz, amelyek megóvják az izzadságtól és a fülzsír-törmeléktől a fülhallgató belső részét. Ez nagymértékben megakadályozza őket a komponensek korróziójától és a hangminőség romlásától.

Kúp formájú kialakítással rendelkezik a megnövelt zajszűrés érdekében. Mindennapi zenehallgatáshoz és zenészeknek ajánlott.

Fülilleszték a hangszigeteléshez

Kevés dolog bosszantóbb, mint amikor a fülhallgató hangját elnyomják a környezeti zajok – különösen akkor, ha már feltekertük a hangerőt, hogy elfojtsuk őket. Sajnálatos módon sok fülhallgató egyszerűen nincs úgy megalkotva – illetve nincs megfelelő kiegészítővel ellátva ahhoz -, hogy lezárja ezeket a zavaró külső környezeti hangokat. Ez azért van így, mert az általánosan használt szilikon fülgumi nem illeszkedik megfelelően. Ez által a fülhallgató mindig kicsit kicsúszik a hallójáratból, egyre jobban halljuk a külső zajokat.

Akár otthon dolgozol, utazol vagy csak pihensz, alapvető fontosságú, hogy átvedd az irányítást a hangzás körülményei felett. Ezért alkották meg a Comply™ Isolation sorozatot. Ezek a termékek pisztolygolyó alakú kialakításúak, hogy szilárd, dinamikus tömítést hozzanak létre a fülcsatornában, így biztosítva, hogy a nemkívánatos hangok kívül maradjanak. Tízszer vastagabbak a hagyományos szilikon tippeknél is és kétszeres hangszigetelést biztosítanak. Az eredmény? Fejlettebb hangzás alacsonyabb hangerőn, ami azt jelenti, hogy nem kell a hangerőt feltekerni (és ezáltal károsítani a halláson), hogy kompenzáld a körülötted lévő hangos zajokat.

Különleges gömb formája, egész napos kényelmes viseletet biztosít. Utazóknak, zenészeknek és irodai munkához ajánlott.

Fülilleszték a kényelmes zenehallgatáshoz

Minden fülhallgatót használónak van egy közös ellensége: a fülfájás. Ez a fájdalmas érzés általában egy órán belül eléri a felhasználók nagy részét, akik egyszerűen abbahagyják a zenehallgatást. Mi okoz fülfájást? Sok esetben a fülilleszték keménysége. Mivel a szilikon tippek viszonylag kemények, súlyos nyomást gyakorolnak a fülcsatornákra, amely végül fájdalmat okoz. Szerencsére ezt a problémát megfelelően lágy és kényelmes fülillesztékkel elfelejthetjük.

A Comply™ Comfort sorozat úgy lett kifejlesztve, hogy a legkényelmesebb legyen. Ezek a termékek több mint harmincszor lágyabbak, mint a hagyományos szilikon tippek, tehát harmincszor kényelmesebbek is. Az egyedi gömb alakú fülillesztékek minimalizálják a fülcsatornában a nyomást, így órákon keresztül élvezheted kedvenc zeneszámaid.

Variáld kedvedre

Még mindig bajban vagy, hogy melyik fülilleszték felel meg Neked a legjobban? Majd próbáld ki mindet! A Comply™ Variety Pack sorozat tartalmazza mind a három fent említett tippet, amely lehetővé teszi, hogy megtaláld a számodra legjobban megfelelő termékeket. Próbáld ki ezt a lehetőséget, ha új számodra a Comply™ érzés vagy esetleg több különböző helyzetben szeretnéd használni a fülhallgatódat. Mindenki másképp szeret zenét hallgatni.

A fülhallgatókat úgynevezett magméret alapján gyártják, amelyet 100, 200, 400, 500 vagy 600-as számmal jelölnek meg a gyártók. Éppen ezért a kiválasztásnál az is fontos szempont, hogy a fülhallgatónkhoz megfelelő mérettel rendelkező fülillesztéket válasszuk. A Comply™ SmartCore sorozat termékei éppen azért kerültek forgalomba, hogy a felhasználóknak ne kelljen tudnia ezt a speciális gyártói adatot. A SmartCore fülillesztékek ugyanis 200-600-as (azaz 4,8 mm-től 6,3 mm átmérőig) magméretig használhatóak a fülhallgatókon. A sorozat egyik modellje például kimondottan a Truly Wireless fülhallgatók kialakításának megfelelő.

Nem kell lemondani a 100-as magmérettel rendelkező fülhallgatók tulajdonosainak sem a kényelemről vagy a zajszűrésről. A Comply™ Professional fülilleszték hosszabb kialakítása és mélyebb illeszkedése a legmagasabb szintű zajszűrés érdekében került kialakításra. Audiophile zenehallgatóknak, előadóknak, hangos környezetben dolgozóknak ajánlott.

Márkaspecifikus fülillesztékek

Napjainkban több mint 75 márka fülhallgatói között találhatóak meg a Comply memóriahabos fülillesztékek. A gyártók között akadnak olyanok, akik egy-egy terméküket úgy emelik ki a többi közül, hogy az már a vásárlás pillanatában a lehető legnagyobb élményt nyújtsa a felhasználónak. Éppen ezért egyedi, márkaspecifikus fülillesztéket tesznek a csomagolásba.

 

Összegzés

Mint látható, elég nagy a választék a Comply termékeiből, tehát kizárt, hogy valaki ne találja meg a számára megfelelőt. A gyártó folyamatosan frissen tartja a kompatibilitás táblázatát, hiszen a fülhallgatók piaca állandóan változik. A táblázatban könnyedén áttekinthető, hogy melyik fülilleszték milyen fülhallgatóhoz használható.

Több tanácsra, segítségre van szükséged ahhoz, hogy megtaláld a legjobb fülillesztéket az igényeidhez? Keress minket bizalommal és segítünk!

Blogunkból

Milyen Hordozható Hangszórót Vegyek?

  Mire gondoltunk? Általában kisebb méretű, bárhol lehet rajta zenét hallgatni és hatalmas választék van belőle a piacon? Több helyes válasz is létezik, de mi most a hordozható hangszóróra gondoltunk. Sokan teszik fel a “Milyen hordozható...

Bemutatták a Sennheiser HDV 820 fejhallgató erősítőt

A Tokiói Fejhallgató Fesztiválon mutatta be audiophile termékcsaládjának legújabb tagját, a teljes mértékben szimmetrikus Sennheiser HDV 820 fejhallgató erősítőt a gyártó. Az audio specialista legelső digitális...

Brainwavz HM2 headset fejhallgató teszt

Brainwavz HM2 headset fejhallgató Jól emlékszem, mikor apám – midőn férfiúvá érettem – átnyújtotta nekem családi örökségem, egy Doxa arany zsebórát. Persze már akkor sem tudtam sáfárkodni az anyagiakkal, eladtam gyorsan és vettem belőle...